BRCGS Food Gıda Güvenliği Global Standardı 9. Versiyonu 1 Ağustos 2022 tarihinde yayınlandı. Yeni versiyonda birçok yeni madde ve bazı maddelerde ise değişiklikler mevcut. Gerekli eğitimlerin alınması ve hazırlıkların yapılması için 6 aylık bir süre tanınmış durumda. Yeni standarda göre belgelendirmenin başlaması için BRCGS tarafından duyurulan tarih, 1 Şubat 2023. Bu tarihten önce yapılan denetimler için düzenlenen tüm sertifikalar, 8. Versiyona uyumlu olacak ve sertifikada belirtilen süre boyunca geçerli olacaktır.

Eğitiminin Amacı

Gıda üretimi, işlenmesi, ambalajlanması faaliyetlerinde hizmet veren firmaların; BRCGS Food Gıda Güvenliği Standardı kapsamında, gıda yasalarına uyum ve tüketicinin korunması ile ilgili yükümlülüklerini yerine getirmek için gereken gıda güvenliği, özgünlük, kalite ve operasyonel kriterlere tam uyumunu sağlamak. 
Gıda güvenliği yönetim sisteminin kurulması aşamasında; risk analizi, gıda güvenliği ve iç denetim ekiplerinde yer alan yetkililerin, sistemin uygulanması ve yönetilmesinden sorumlu olacak kişilerin ve görev ve yetki verilen çalışanların, sistem kurulumu aşamasında dış destek sağlayan danışmanların ve standart hakkında bilgi sahibi olmak isteyen kişilerin BRCGS Food Gıda Güvenliği Global Standardı gerekliliklerine hakim olmasını sağlamak. Eğitim boyunca yapılan workshop ve vaka çalışmaları ile standart gerekliliklerinin net şekilde kavranmasını sağlamak.

Katılımcı Profili

BRCGS Food Gıda Güvenliği Standardını uygulamakta olan veya uygulamak için hazırlık yapan firmalarda standardın uygulanmasında görev alan üst ve orta düzey yöneticiler, üreticiler, teknik ve kalite ekibinde yer alan yetkililer, gıda güvenliği ekip üyeleri, iç denetim ekip üyeleri, bu standardı uygulamak için gıda sektöründe yer alan kuruluşların ilgili departmanlarında sorumluluk ve yetki verilen çalışanlar, danışmanlar ve standart hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler.

  • BRCGS Food Gıda Güvenliği Standardının tarihçesi ve revizyon geçmişi
  • Versiyon 9’da neler yeni?
  • Sertifikasyonunun avantajları nelerdir? 
  • Standarda göre ürün kategorileri
  • Uygun kapsamın belirlenmesi
  • Fundamental Clause -Temel gereklilik tanımı
  • Statement of Intent - Niyet beyanı tanımı
  • Uygunsuzlukların sınıflandırılması ve tanımları
  • Sertifikasyon dereceleri
  • Denetim protokolü ve denetim türleri
  • BRCGS Gıda Güvenliği Standardı Maddeleri
    1.Üst Yönetim Taahhüdü 
    2.Gıda Güvenliği Planı - HACCP
    3.Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetim Sistemi 
    4.Tesis Standartları 
    5.Ürün Kontrolü
    6.Proses Kontrol
    7.Personel
    8.Üretim Risk Alanları: Yüksek-Risk, Yüksek-Dikkat ve Ortam Şartlarında Yüksek-Dikkat
    9.Ticareti Yapılan Ürünler İçin Gereklilikler

Eğitmen

Loading...
DQS Türkiye
Baş Denetçi
Eğitim içerikleri, aynı zamanda eğitim ve denetimleri gerçekleştiren Baş Denetçiler tarafından hazırlanırken, Blog içerikleri Baş Denetçiler ve DQS Mükemmeliyet Merkezlerinde uzun yıllar faaliyet göstermiş Uzman ve Araştırmacılar tarafından hazırlanmıştır.

BRCGS Food Gıda Güvenliği Global Standardı Bilgilendirme Eğitimi

Dil : Türkçe(Turkey)
Lokasyon Fiyat
Online/Yerinde
Firmaya özel teklifler
Online/Yerinde Firmaya özel teklifler Ön Kayıt