BRCGS Food Gıda Güvenliği Global Standardı 9. Versiyonu 1 Ağustos 2022 tarihinde yayınlandı. Yeni versiyonda birçok yeni madde ve bazı maddelerde ise değişiklikler mevcut. Gerekli eğitimlerin alınması ve hazırlıkların yapılması için 6 aylık bir süre tanınmış durumda. Yeni standarda göre belgelendirmenin başlaması için BRCGS tarafından duyurulan tarih, 1 Şubat 2023. Bu tarihten önce yapılan denetimler için düzenlenen tüm sertifikalar, 8. Versiyona uyumlu olacak ve sertifikada belirtilen süre boyunca geçerli olacaktır.

İç denetçi eğitimi neden gerekli?

BRCGS Food Standardının 3.4 maddesinde yer alan ve 12 temel gereklilikten biri olan ‘’İç Tetkik‘’ bölümünün niyet beyanı kısmında belirtildiği üzere; işletmeler, gıda güvenliği planının etkin bir şekilde uygulandığını, standart gerekliliklerinin ve tesisin gıda güvenliği ve kalite yönetim sisteminin uygulanmasını doğruladığını göstermekle yükümlüdür.

İç Denetçi Eğitiminin Amacı

Eğitimin amacı; iç tetkikçilerin sorumluluklarının tanımlanması, yönetim sisteminin etkin olarak sürdürülmesi ve geliştirilmesinde nasıl rol alacaklarının katılımcılara aktarılmasıdır. Standart maddelerinin doğru yorumlanarak nasıl tetkik edilebileceğinin anlaşılmasını, tetkik sırasında ilgili dokümanların incelenerek ve kişilerle yapılan görüşmelerle doğru objektif kanıtların elde edilebilmesinin ve bulguların doğru sınıflandırılmasının öğrenilmesini sağlamaktır. Gerçekleştirilecek workshop ile iç tetkikler sırasında BRCGS Food gerekliliklerinin değerlendirme mantığının ve nasıl sorgulanması gerektiğinin kavranmasının sağlanması.

İçerik

  • BRCGS Food Gıda Güvenliği Standardına genel bakış
  • Tetkik ve tetkikin amacı nedir?
  • Tetkik türleri, tetkik aşamaları
  • Tetkik planı hazırlama
  • Soru listelerini oluşturma metotları
  • Soru sorma teknikleri
  • Objektif tetkik kanıtı elde etme metotları
  • Uygunsuzlukların sınıflandırılması ve uygunsuzlukların nasıl ifade edilmesi gerektiği 
  • Tetkik raporunun hazırlanması, tetkik uygunsuzluklarının, düzeltmelerinin ve düzeltici faaliyetlerinin takibi
  • Tetkikçi özellikleri
  • BRCGS Food Standardı maddelerinin eksiksiz sorgulanacağı bir iç tetkik planı nasıl oluşturulur?
  • Tetkik planı oluşturma metotları, tetkik örneklemelerin nasıl yapılması gerektiği
    1.Üst Yönetim Taahhüdü 
    2.Gıda Güvenliği Planı - HACCP
    3.Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetim Sistemi 
    4.Tesis Standartları 
    5.Ürün Kontrolü
    6.Proses Kontrol
    7.Personel
    8.Üretim Risk Alanları: Yüksek-Risk, Yüksek-Dikkat ve Ortam Şartlarında Yüksek-Dikkat
    9.Ticareti Yapılan Ürünler İçin Gereklilikler


Katılımcı Profili

İç Tetkikçi Eğitimi katılımcıları, standart gerekliliklerini yerine getirerek, sistemin uygulanabilmesi ve iyileşmesini sağlamaktan sorumlu ekipte yer alan,  kuruluş içi tetkik takımlarında yer alan veya yer alacak kişilerdir. Katılımcıların BRCGS Food Standardı ile ilgili temel bilgilere sahip olması önerilmektedir.

Eğitmen

Loading...
DQS Türkiye
Baş Denetçi
Eğitim içerikleri, aynı zamanda eğitim ve denetimleri gerçekleştiren Baş Denetçiler tarafından hazırlanırken, Blog içerikleri Baş Denetçiler ve DQS Mükemmeliyet Merkezlerinde uzun yıllar faaliyet göstermiş Uzman ve Araştırmacılar tarafından hazırlanmıştır.

BRCGS Food Gıda Güvenliği Global Standardı İç Denetçi Eğitimi

Dil : Türkçe(Turkey)
Lokasyon Fiyat
Online/Yerinde
Firmaya özel teklifler
Online/Yerinde Firmaya özel teklifler Ön Kayıt