ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, global olarak uyumlu hale getirilmiş, proses yaklaşımını benimseyerek oluşturulmuş ve gıda güvenliği sisteminin nasıl yönetileceğini açıklayan bir sistemdir.
ISO 22000 Bilgilendirme Eğitiminin Amacı
ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Bilgilendirme Eğitimi; ISO 22000 Standardının ne demek olduğunu, hangi kuruluşların ISO 22000 Standardı alabileceğini, standart gerekliliklerine uygun olarak sistem kurma çalışmalarına başlanılması için temel bilgilerin paylaşılmasını hedeflenmektedir. Eğitimde standardın konuları, değerlendirme mantığı anlatılacaktır. Bu eğitim katılımcılara standardın gerekliliklerini uygulamada farklı bir vizyon kazandıracaktır.
Katılımcı Profili
Katılımcılar, gıda zinciri içerisinde yer alan her sektörden kişiler olabilir. ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin kurulması aşamasında ve risk analizi ekibinde yer alan, sistemin uygulanması ve yönetilmesinden sorumlu olacak kişiler katılım sağlayabilir.
- ISO 22000 Gıda Güvenliği Standardı nedir
- ISO 22000 Gıda Güvenliği Standardının Hedefleri
- ISO 22000 Standardına Uygun Sistem Kurmak İçin Temel Araçlar
- ISO 22000 Sisteminin Kuruluşa Faydaları
- ISO 22000 Standardını İşletmeler Neden Kurmalı ve Belgelendirmeli
- Gıda Güvenliği ile İlgili Diğer Standartlar
- Gıda Güvenliği Standartlarının Karşılaştırılması
- ISO 22000 Standardına Göre Ürün Kapsamları
- ISO 22000 Sertifikasyonuna Tabi Sektörler
- ISO 22000 Standardına Göre Uygunsuzlukların Sınıflandırılması ve Tanımları
- HACCP Prensipleri; Etkin ve Doğru bir HACCP Sistemi Kurmak İçin Gerekli Şartlar
- HACCP gereklilikleri
• ISO 22000 Standart Maddeleri
– Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi
– Yönetim Sorumluluğu
– Kaynak Yönetimi
– Güvenli Ürün Planlama ve Gerçekleştirme
– Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin Geçerli Kılınması, Doğrulanması ve İyileştirilmesi - ISO 22000 Standardı Tetkik Kuralları
Eğitim sırasında standart gereklilikleri anlatılırken, yönetim sistemi kapsamında olması beklenen dokümantasyon içeriği üzerinde durulur.