ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, global olarak uyumlu hale getirilmiş, proses yaklaşımını benimseyerek oluşturulmuş ve gıda güvenliği sisteminin nasıl yönetileceğini açıklayan bir sistemdir.
ISO 22000 İç Denetçi Eğitiminin Amacı
ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi iç denetçi eğitiminde temel amaç; iç tetkikçilerin sorumluluklarının tanımlanarak, yönetim sisteminin etkin olarak sürdürülmesi ve geliştirilmesinde nasıl rol alacaklarının katılımcılara aktarılmasıdır. ISO 22000 standart maddelerinin doğru yorumlanarak nasıl tetkik edilebileceğinin anlaşılmasını, tetkik sırasında ilgili dokümanların incelenerek ve kişilerle yapılan görüşmelerle doğru objektif kanıtların elde edilebilmesinin ve bulguların doğru sınıflandırılmasının öğrenilmesini sağlamaktır. Eğitimde standardın konuları ve değerlendirme mantığı anlatılacaktır.
- Tetkik tanımı, tetkikin amacı, tetkik türleri, tetkik aşamaları
- Soru listesi oluşturma metotları ve soru sorma teknikleri
- Uygunsuzlukların sınıflandırılması ve tanımı
- Tetkikin son basamağı olan raporlama ve tetkikte tespit edilen uygunsuzlukların takibi
- Sınav