EN 15593 Gıda Paketlemesi Standardı

EN 15593 Gıda Paketlemesi Standardı

 

EN 15593, yemek paketleme endüstrisindeki hijyen yönetimine, uluslararası tanınırlığa ulaşmış bir standarttır. Yemek paketleme tedarikçileri ve üreticilerine saklama ve taşıma dahil gerekenleri belirtir. Bu standart, tehlike analizi ve risk değerlendirmesi üzerine oluşturulmuştur ve kontrol noktalarının uygun seviyelerini belirterek, üretim sürecindeki her seviye için ölçüm yapar. Gerekenler öylesine formülleştirilmiştir ki, ISO 9001 ve ISO 22000 gibi yönetim sistemlerine kolayca entegre edilebilmektedir, bununla beraber bu rehberler bağımsız hijyen yönetimi sistemleri olarak da kullanılabilir.

2008’de BRC/IoP modeli için Avrupa’dan bir alternatif olarak tanıtılmıştır ve şimdiden Avrupa’da genel bir kabul görmüştür. Odak noktası öncelikle birinci seviye paketlemedir fakat diğer paketleme bileşenlerine ve paketleme üreticilerinin tedarikçilerine de uygulanabilmektedir.

 

Kurumunuz için faydaları:

    • Azaltılmış sorumluluk riskleri
    • Hijyen yönetim sisteminin etkililiğinin onaylanması
    • Tüketicilerin korunması
    • Gıda endüstrisinin beklentilerini karşılaması ve paketleme malzemelerinin alıcılarının güvenini arttırması.

 

Teklif İsteyin

EN 15593 Gıda Paketlemesi Standardı

Teklif İsteyin
en 15593