BRC Food Ver.8 Gıda Güvenliği Bilinçlendirme Eğitimi

BRC Food Ver.8 Gıda Güvenliği Global Standardı Eğitiminin AmacıGıda Güvenliği Global Standardı

Bu eğitimde; BRC Food Standardının yeni versiyonuna göre standardın ne demek olduğu, hangi kuruluşların BRC Food Standardı alabileceği,  standart gerekliliklerine uygun olarak sistem kurma çalışmalarına başlanılması için temel bilgilerin paylaşılması hedeflenmektedir. Eğitimde standardın konuları, değerlendirme mantığı anlatılacaktır.

BRC Food Ver.8 Gıda Güvenliği Global Standardı Eğitimi İçeriğiGıda Güvenliği Global Standardı

  • British Retail Consortium – İngiliz Parekendeciler Konsorsiyumun Tanıtımı
  • BRC Food- Gıda Güvenliği Global Standardı Tarihçesi ve Revizyon Geçmişi
  • BRC Food standardının versiyon 7 ve versiyon 8 baskılarında ana farklılıklar
  • BRC Food Sertifikasyonunun Faydaları
  • BRC Food Standardını İşletmeler Neden Kurmalı ve Belgelendirmeli
  • Gıda Güvenliği ile İlgili Diğer Standartlar
  • Gıda Güvenliği Standartlarının Karşılaştırılması
  • BRC Food-Gıda Güvenliği Global Standardına Göre Ürün Kategorileri
  • BRC Food Standardına Uygun Kapsam Belirlenmesi
  • Standartta yer alan Fundamental Clause-Temel Madde Tanımı
  • Standartta yer alan Statement of Intent-İyi Niyet Beyanı Tanımı
  • BRC Food Standardına Göre Uygunsuzlukların Sınıflandırılması ve Tanımları
  • BRC Food Standardına Göre Sertifikasyon Dereceleri
  • BRC Food Standardı ver.8 temel Kavramlar
  • BRC Food Standart ver. 8 maddeleri

– Üst Yönetimin Taahhüdü
– Gıda Güvenliği Planı – HACCP
– Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetim Sistemi
– Saha Standartları
– Ürün Kontrolü
– Proses Kontrolü
– Personel Yönetimi
– Yüksek Risk, Yüksek Dikkat ve Ortam Koşullarında Yüksek Dikkat Üretim Risk Alanları

  • BRC Food Standardı Tetkik Protokolü, Tetkik Türleri

Eğitime katılan tüm katılımcılar, uluslararası geçerliliğe sahip olan IQNet onaylı BRC Food Rev.8 eğitimi sertifikasını almaya hak kazanırlar.

BRC Food Ver.8 Gıda Güvenliği Global Standardının FaydalarıGıda Güvenliği Global Standardı

  • Gıda üreticileri için etkin bir gıda güvenliği ve kalite sisteminin kurulması
  • Yasal gerekliliklere uyumun daha doğru ve etkili bir şekilde sürdürülmesi
  • Parakendeciler ve diğer müşteriler için ürün gerekliliklerinin sağlanması
  • Müşteri olumsuz geri bildirimlerinin azaltılması
  • Sektörel gelişmelerin ve beklentilerin farkında olmak
  • Standartla ilgili bilincin arttırılması ve parallel müşteri denetimlerinde daha uygun bir sistem sunmak

BRC Food Ver.8 Gıda Güvenliği Global StandardıGıda Güvenliği Global Standardı

BRC Food Gıda Güvenliği Global Standardı 1998 yılında geliştirilmiş ve yayınlanmış ve gıda güvenliğindeki son gelişmelerin yansıtılması için belirli aralıklarla güncellenmiş ve şu
anda dünya çapında bir kullanıma ulaşmıştır. Standart gıda üreticilerinin güvenli gıda üretimi ve müşteri gerekliliğinin karşılanması için ürün kalitesi yönetiminde yardım alabilecekleri bir kaynaktır. Gıda perakendecileri tarafından tedarikçilerinin yeteneklerini ölçmede bu standarda göre sertifika almak bir çok perakendeci, gıda hizmeti veren firma ve üreticiler tarafından dikkate alınmaktadır.

Standart yasal uyum ve müşterinin korunması ile ilgili yükümlülükleri yerine getirmek üzere gıda üreten kuruluş bünyesinde olması gereken güvenlik, kalite ve operasyonel kriterleri belirlemek üzere geliştirilmiştir. Standardın formatı ve içeriği, Standardın gerekliliklerine göre –belgelendirme kuruluşu– yetkin bir üçüncü taraf tarafından kuruluşa ait işletmelerin, operasyon uygulamalarının ve prosedürlerin değerlendirilmesine imkan vermek üzere tasarlanmıştır.

Eğitim Detayları

EğitmenEzgi Dedebaş
Eğitim Tarihi25-26 Ekim 2018
Eğitim Süresi16 Saat (2 Gün)
Eğitim Yeriİstanbul
Eğitim Fiyatı1950 TL + KDV

BRC Food Eğitimi Başvuru FormuDetaylı bilgi ve ödeme yöntemleri hakkında bilgi almak için formu doldurmanız yeterli. En kısa sürede tarafınıza dönüş sağlayacağız.