BRC Packaging Versiyon 6’da Neler Değişecek?

Zaman Çizelgesi

Yeni BRC Packaging Standardı

Ağustos 2019’da yayınlanacak olan V6 için altı aylık bir geçiş süresi vardır. 2020 tarihinden itibaren gerçekleşen tüm belgelendirme denetimlerinde V6 uygulanacaktır. Bu tarihten önce, yeni versiyona göre belgelendirilme mümkün değildir.

BRC Pack 6 Standardı 01.08.2019 tarihinde yayınlanıyor ve 01.02.2020 tarihinden itibaren denetimler versiyon 6’dan yapılmaya başlanacaktır. Yayınlanan drafta göre Standardın 6. Versiyonunda hem protokol hem de gereklilikler bölümlerinde temel değişiklikler yapılmıştır.

Bu standart: prosedürle ilgili 2, Packaging and Packaging Materials gereksinimlerine ilişkin 4 temel değişiklik içermektedir. Ayrıca bu makalede versiyon 5 hakkında da bilgi verilecektir. Taslak versiyondaki gereksinimlerin değişme ihtimali olduğunu belirtiriz.

 

DRAFTTA BELİRTİLEN DEĞİŞİKLİKLERİN ÖZETİ

Element Tanım

A

Farklı hijyen kategorilerinin iptali

Standardın kullanımını basitleştirmek ve risk bazlı bir yaklaşımla tüm paketleme işlemlerine esneklik kabiliyetini yansıtmak için, Versiyon 6’da hijyen kategorileri birleştirilmiş, tek bir standart gerekliliği belirlenmiştir.

Daha yüksek veya farklı bir hijyen seviyesinin gerekli olduğu yerlerde, bazı maddelerde “gıdayla temas eden malzemeler” için uygulanabilirlikleri belirtilir.

Taslağı gözden geçirenler, gıda dışı ambalaj malzemesi üreticilerinin üretim süreçlerinde zorlayıcı bulduğu herhangi bir gereksinimi belirtmeleri desteklenir.

B

İkinci habersiz denetim programının kaldırılması (yarı haberli)

Habersiz denetim programı, bir işletmenin Standart gerekliliklerini günlük olarak yönettiği konusunda ekstra güven vermektedir. BRC Food 8. Versiyon çizgisinde ve tam zamanlı habersiz denetim seçeneğinin tercih edildiği gerekçesiyle, yarı haberli denetim seçeneği kaldırılacaktır.

C

Yeni temel gereklilik – Düzeltici ve Önleyici Faaliyet

Kök neden analizine ilişkin düzeltici ve önleyici faaliyet ile ilgili özel gereksinimler dahil edilmiştir. Kök neden analizi Standardın çeşitli bölümlerinden birleştirilmiş ve sürekli iyileştirme yaklaşımıyla Standarda dahil edilmiştir.

D

Ürün kalitesine vurgu

Standart gıda ile temas eden ambalaj materyali üretimi için hijyen gerekliliklerine yönelik olarak başladı. Gözden geçirilip yeniden yayınlandığında, kapsamı ve işlevi, ürün kalitesinin yanı sıra ürün güvenliğini de ele aldı ve her türlü uygulama için tüm ambalaj türlerine uygulanabilir hale geldi. Versiyon 6, tehlike ve risk analizindeki kaliteyi ayırarak, bölüm 5’teki kalite yönetim sistemlerine yönelik maddeleri temel alarak bu eğilime devam edecektir.

E Ürün güvenliği ve kalite kültürü

BRC Food 8. Versiyonu ile paralel olarak, gıda tedarik zincirine karşı şeffaflık ve tutarlılık sağlamak ve desteklemek için BRC Pack 6. versiyonun gıda güvenliği ve kalite kültürünü tanıtması çok önemlidir.

Standardın bu kısmı, denetçinin işletmenin kültürünü veya onların bakış açısını denetleyeceği anlamına gelmez. Bu gereksinim, işletme organizasyon kültürlerinin durumunu tespit etmek ve geliştirmek için adımlar atmak üzere tasarlanmıştır. Denetçi, şirket tarafından planlanmış ve tamamlanmış işleri inceleyecektir.

F İsim değişikliği

Standart isminin Ambalajlama Malzemeleri BRC Küresel Standartına basitleştirilmesinin dokümanın kapsamını anlamada yardımcı olacağına dair kanıtlar vardır.

 

V6 taslağı şu anda Uluslararası Standart olarak mevcuttur. Yönetim sistemleri ve sürdürülebilirlik standartlarında belgelendirme lider kuruluşlarından biri olan DQS, BRC Global Packaging Standard versiyon 6 konusunda da yanınızdadır. Sorunsuz denetim planlaması, deneyimli denetçiler ve derinlemesine oluşturulan denetim raporları ile tüm belgelendirme süreci boyunca size eşlik edeceğiz.

Lütfen revizyon ile ilgili herhangi bir sorunuz olursa bizimle iletişime geçin.

 



Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.