FSSC 22000 Gıda Güvenliği Sistemi, tedarik zincirinde ISO temelli, güçlü ve uluslararası kabul görmüş bir denetim sistemi ve belgelendirme aracıdır. Mevcut ISO 22000, ISO 22003 ve sektörel ön gereksinim programları için teknik spesifikasyonlarını içerir.

Eğitimin Amacı

FSSC 22000 Standardı değerlendirme mantığının anlaşılması. Ürün güvenliği yönetim sisteminin kurulması aşamasında; risk analizi, ürün güvenliği ve iç denetim ekiplerinde yer alan yetkililerin, sistemin uygulanması ve yönetilmesinden sorumlu olacak kişilerin ve görev ve yetki verilen çalışanların, sistem kurulumu aşamasında dış destek sağlayan danışmanların ve standart hakkında bilgi sahibi olmak isteyen kişilerin FSSC 22000 Versiyon 5.1 Standardı gerekliliklerine hakim olmasını sağlamak. Eğitim boyunca yapılan workshop ve vaka çalışmaları ile standart gerekliliklerinin net şekilde kavranmasını sağlamak.

FSSC 22000 Standardının Uygulandığı Sektörler

  • Et/süt/yumurta/bal için hayvan yetiştiriciliği (Et üretimi, yumurta üretimi, süt üretimi veya bal üretimi (ilgili çiftlik paketleme ve depolama) için kullanılan hayvanların yetiştirilmesi)
  • Balık ve deniz ürünleri yetiştiriciliği (Et üretimi için kullanılan balık ve deniz ürünlerinin yetiştirilmesi (İlgili çiftlik paketleme ve depolama))
  • Gıda ve gıda sektöründe girdi olarak kullanılan hammadde ve yardımcı girdilerin üretimi, paketlenmesi
  • Gıda ambalaj ve ambalaj malzemeleri üretimi. Gıda/yem sektöründe ambalaj malzemesi olarak kullanılacak plastik, karton, kağıt, metal, cam, ahşap, direkt gıda teması olan etiket üretimi  ve diğer malzemelerin tüm üretim faaliyetleri
  • Yem üretimi (Gıda üreten hayvanlara verilmek üzere işlenmiş, yarı işlenmiş veya ham tek veya çoklu ürünlerin üretimi)
  • Evcil hayvan maması üretimi
  • Lokantalarda, otellerde, işyeri kafeteryalarında, gıdaların uzak yerlerde elleçlenmesi, taşınması ve doğrudan tüketicilere tesliminde Catering Faaliyetleri. (Kahve dükkanları, yemek kamyonları ve etkinlik ikramları için aktiviteler)
  • Perakende / Toptan Satış Faaliyetleri: teslim alma, toplama, depolama, gıda ürünlerinin teşhiri, sevkiyat, nakliye ve teslimat (Süpermarketler; hipermarketler; marketler, restoranlara satış yapan toptancılar)
  • Gıda,  yem ve ambalaj malzemeleri için nakliye ve depolama hizmetlerinin sağlanması (Ortam/ soğuk/donuk zincir sıcaklıkları ile nakliye ve depolama; paketlenmiş ürünün yeniden paketlenmesi)
  • Biyokimyasalların üretimi ( gıda ve yem katkı maddeleri, vitaminler, mineraller, biyo-kültürler, tatlandırıcılar, enzimler ve işleme yardımcıları, içerik olarak gazlar ve/veya ambalaj gazı)

Katılımcı Profili

FSSC 22000  Standardını uygulamakta olan veya uygulamak için hazırlık yapan firmalarda standardın uygulanmasında görev alan üst ve orta düzey yöneticiler, üreticiler, teknik ve kalite ekibinde yer alan yetkililer, gıda güvenliği ekip üyeleri, iç denetim ekip üyeleri, bu standardı uygulamak için gıda sektöründe yer alan kuruluşların ilgili departmanlarında sorumluluk ve yetki verilen çalışanlar, danışmanlar ve standart hakkında bilgi sahibi olmak isteyen kişiler.

  • ISO 22000:2018 gıda güvenliği yönetim sistemi gereklilikleri,
  • Sektör için teknik şartnamelere dayalı ilgili ön koşul programları (PRP'ler) (örneğin, ISO/TS 22002-x; PAS xyz),
  • FSSC 22000 Versiyon 5.1 Ek gereksinimleri

*Bu  3 bölüme ISO 9001 kalite yönetim sistemi gerekliliklerinin de dahil olması ile ise FSSC 22000 - Kalite (FSSC 22000 - Quality) standardı meydana gelmektedir.

Eğitmen

Loading...
DQS Türkiye
Baş Denetçi
Eğitim içerikleri, aynı zamanda eğitim ve denetimleri gerçekleştiren Baş Denetçiler tarafından hazırlanırken, Blog içerikleri Baş Denetçiler ve DQS Mükemmeliyet Merkezlerinde uzun yıllar faaliyet göstermiş Uzman ve Araştırmacılar tarafından hazırlanmıştır.

FSSC 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Şeması Bilgilendirme Eğitimi

Dil : Türkçe(Turkey)
Lokasyon Fiyat
Online/Yerinde
Firmaya özel teklifler
Online/Yerinde Firmaya özel teklifler Ön Kayıt