Gıda Sahteciliği ve Tağşiş Risk Değerlendirme Eğitimi

Gıda Sahteciliği ve Tağşiş Risk Değerlendirme Eğitiminin AmacıGıda Güvenliği

Gıda savunması için gerekli temel ilkelerin anlaşılmasının ve GFSI onaylı gıda güvenliği standartlarının ana maddelerinden biri olan gıda savunması için risk analizi yapılabilmesi; firma içi ve firma dışından gelebilecek ürün emniyeti açısından, potansiyel güvenlik tehlikeleri, ürüne yönelik potansiyel bilinçli girişimler, bulaşma riskleri, ürün güvenliği açısından riskli noktalar ve tüm bu risklerin önlenmesine yönelik bir yönetim sisteminin kurulmasının sağlanmasıdır.

Gıda Sahteciliği ve Tağşiş Risk Değerlendirme Eğitiminin İçeriğiGıda Güvenliği

  • Gıda Savunma Programı Nedir , Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri İçerisinde Gıda Savunmasının Yeri ve Önemi
  • Gıda Savunmasında güvenlik için hassas noktalar
  • Gıda Savunma Ekiplerinin Kurulması
    • Gıda Savunma risk analizinin yapılması ve aksiyon planları (Gıda savunması tehlike analizinde
    • kullanılan farklı yöntemler ve risk değerlendirmesi )
    • Fiziksel alt yapı özellikleri ve uygunluğu
    • Çalışanlardan kaynaklanabilecek riskler ve izlenmesi
    • Proses kontrol için kullanılan bilgisayar sistemlerinin güvenliği
    • Gelen hammadde ve ambalaj materyallerinin güvenliği
    • Operasyonel faaliyetler (hava ve su kaynaklarının güvenliği)
    • Son ürün depolama ve taşıma sırasında güvenlik
    • İşletme genelindeki güvenlik stratejileri
  • Sistemin güncellenmesi ve gözden geçirilmesi
  • Pratik ve Örnek Çalışmalar (Birkaç değişik prosese sahip fabrika için taslak Gıda Savunma Planı hazırlanması – Workshop)

Gıda Sahteciliği ve Tağşiş Risk Değerlendirme Eğitiminin FaydalarıGıda Güvenliği

Katılımcıların bu eğitim sonrasında kendi sistemlerini gözden geçirerek potansiyel riskleri için gerekli önlemleri alabilecek ve bu önlemlerin devamlılığını sağlayabilecek yaklaşıma sahip olmaları hedeflenmektedir. Aynı zamanda gıda savunması konusunda detaylı bir gıda savunma planı ile marka itibarının nasıl korunabileceğine dair yol gösterici olmaktır. Eğitim süresince gıda savunma risk analizinin yapılması ve aksiyon planlarının oluşturulması sırasında referans olarak BRC ve IFS gibi GFSI onaylı standartların gıda savunması üzerine hazırlanmış kılavuzlarının içerik olarak gözden geçirilecek olması global standartların gıda savunması konusuna bakış açısının net şekilde anlaşılmasını sağlayacaktır.

Gıda Sahteciliği ve Tağşiş Risk Değerlendirme EğitimiGıda Güvenliği

Gıda Sahteciliği, ekonomik kazanç için  piyasaya sürülen gıda, hammadde, içerik veya ambalajın kasten/ planlı ve kasıtlı olarak ikame edilmesi, yanlış etiketlenmesi, değiştirilmesi veya taklit edilmesidir. Bu tanım ayrıca dış kaynaklı işlemler için de geçerlidir. Gıdalarda taklit ve tağşiş, gıda sahteciliği olarak bilinen ve günümüzde gıda sektörünün sıklıkla karşılaştığı temel küresel sorunlardan bir tanesidir. Tüketiciler nezdinde gıdalar konusunda güvensizlik yaratan gıdada sahtecilik, firmaların marka itibarı açısından da büyük bir risk teşkil etmektedir. Gıda güvenliği yönetim sistemleri dinamik sistemler olduğu için yeni gelişen tehlikeler ve tehditler tespit edilerek metodolojilerin her duruma karşı güncellenmesi ve gerekli durumlarda yeni metodolojilerin geliştirilmesi gerekmektedir.

Eğitim DetaylarıEğitim detayları için bizi arayabilir ya da training@dqs.com.tr adresine mail gönderebilirsiniz.

EğitmenAyyüce Çetintaş
Eğitim Tarihi25 Aralık 2019
Eğitim Süresi8 Saat (1 Gün)
Eğitim Yeriİstanbul
Eğitim Fiyatı500 TL + KDV

Gıda Sahteciliği ve Tağşiş Risk Değerlendirme Eğitimi Başvuru FormuDetaylı bilgi ve ödeme yöntemleri hakkında bilgi almak için formu doldurmanız yeterli. En kısa sürede tarafınıza dönüş sağlayacağız.