Gıda üreticileri ve distribütörleri için önemli sertifikasyon standardı.

Gıda güvenliğini sağlamak için şirketler HACCP'e göre sertifika alabilirler. Sertifika, üretim ve tedarik zincirindeki tüm oyunculara uygulanabilir.

Geliştirilmiş tüketici koruması

Üst düzeyde gıda güvenliği

Yasal gerekliliklere uygunluk

Şeffaf üretim süreçleri

Beschreibung Standard/Regelwerk
Loading...

HACCP - Gıda güvenliğini sağlama konusunda önemli bir kavram

HACCP (Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları), gıda güvenliğini artırmayı ve böylece tüketici sağlığını korumayı amaçlar. Konsept, üretimden gıda satışına kadar tedarik zincirinin tüm aşamalarını içerir. Odak noktası, zararlı veya toksik maddelerden ve bakterilerden kaynaklanabilecek kontaminasyonu önlemektir.

HACCP konsepti uluslararası alanda tanınmaktadır. Güvenli gıda üretimi için temel gereksinimleri oluşturmak üzere geliştirilmiştir. Birçok ülkede; gıda üreten, işleyen veya ticareti yapan şirketler için bir HACCP konsepti uygulamak zorunludur.

En önemli hedef, tüketicilere güvenli gıda sağlamaktır. Böylece, HACCP sertifikası, gelişmiş tüketici korumasına katkıda bulunur.

Daha fazla göster
Daha az göster
Zielgruppe
Loading...

Hangi şirketler HACCP sertifikası almalıdır?

HACCP konseptinin hedef grubu; gıda üreten, işleyen veya pazarlayan tüm şirketlerdir. Buna göre, sertifika üreticiler için olduğu kadar tedarikçiler için de geçerlidir.

HACCP sertifikasının önemli olduğu faaliyet alanları:

  • Gıda ambalajı üreticileri
  • Gıda üreticileri
  • Gıda perakendecileri
  • Personel restoranları ve mutfakları
  • Catering işletmeleri
  • Gıda üreticilerine veya gıda işleme şirketlerinin hammadde tedarikçileri

HACCP konsepti sadece AB'de geçerli değildir, aynı zamanda ABD'de ve diğer birçok ülkede yiyecek ve içecek endüstrisindeki distribütörler ve üreticiler için gereklidir.

Daha fazla göster
Daha az göster
Mehrwert
Loading...

HACCP sertifikasının önemli bileşenleri

HACCP konsepti, yasal olarak bağlayıcı gıda hijyeni gerekliliklerini halihazırda uygulayan ortak hijyen sistemlerine dayanmaktadır. En önemli üç husus:

  • Tehlike analizi ve değerlendirmesi
  • "Kritik Kontrol Noktaları"nın belirlenmesi ve bunların kontrolüne yönelik önlemler
  • HACCP sisteminin doğrulanması ve belgelenmesi
Business28.png
Loading...

HACCP belgelendirme süreci

İlk adımda sizlerle; şirketiniz, yönetim sisteminiz ve belgelendirme hedefleriniz hakkında görüşürüz. Bu temelde, özgün ihtiyaçlarınıza göre hazırlanmış ayrıntılı ve şeffaf bir teklif tarafınıza sunulur.

Özellikle daha büyük sertifikasyon projeleri için gerçekleştirilebilecek bir planlama toplantısı, denetçinizi tanımak ve ilgili tüm departmanlar ve sahalar için ayrı bir denetim programı geliştirme konusunda değerli bir fırsattır. Ayrıca ön denetim, yönetim sisteminizin iyileştirme potansiyelini ve güçlü yönlerini önceden belirleme fırsatı sunar. Her iki hizmet de isteğe bağlıdır.

Firmanız hazır olduğunda sizinle birlikte bir denetim tarihi belirlenir ve sektörünüzde gerekli yetkinlik ve deneyime sahip, onaylı denetçiler seçilir. Belgelendirme denetimi sırasında denetçilerimiz, yönetim sisteminizin standardın gerekliliklerini karşılayıp karşılamadığını değerlendirir ve iyileştirme potansiyelini belirler. Son bir görüşmede, şirketiniz için iyileştirme potansiyelinin bir açıklaması da dahil olmak üzere, denetçinizden sonuçların ayrıntılı bir sunumunu alırsınız. Gerekli görülmesi halinde, aksiyon planları üzerinde anlaşmaya varılır.

Belgelendirme denetiminden sonra sonuçlar, DQS'in bağımsız sertifikasyon kurulu tarafından değerlendirilir. Denetim sonuçlarını belgeleyen bir denetim raporu tarafınıza sunulur. Tüm standart gereksinimleri karşılanırsa, uluslararası kabul gören sertifikanız düzenlenir.

Belgelendirme denetimi sonrasında firmanızın, standardın tüm önemli kriterlerini karşılamaya devam etmesini sağlamak için yıllık olarak gözetim denetimleri gerçekleştiriyoruz. Bu, yönetim sisteminizin ve iş süreçlerinizin sürekli iyileştirilmesi için yetkin destek sağlar.

Sertifika en fazla üç yıl geçerlidir. Yeniden belgelendirme, geçerli standart gerekliliklerine sürekli uyumu sağlamak için geçerlilik tarihi sona ermeden gerçekleştirilir. Uygunluk durumunda yeni bir sertifika düzenlenecektir.

Banking13.png
Loading...

HACCP sertifikasının maliyeti nedir?

HACCP sertifikasının maliyeti, şirketinizin büyüklüğüne ve süreçlerinin karmaşıklığına bağlıdır. Size, şirketiniz için herhangi bir yükümlülük altında bırakmadan, özgün bir teklif sunmaktan memnuniyet duyacağız.

Business2.png
Loading...

HACCP sertifikasyonunu neden DQS ile gerçekleştirmelisiniz?

  • Tek bir kaynaktan yürütülen tüm ürün güvenliği ve kalite sertifikasyonu denetimleri
  • Denetçilerimizin uzun yıllara dayanan sektör deneyimi ve yetkinliği
  • Dünya çapında 80'den fazla lokasyonda müşteri desteği
  • Denetimin ötesinde, hizmet kalitesi ve müşteri odaklı süreçler
Contact-middle-east-woman-shutterstock_1461128441.jpg
Loading...

Teklif isteyin

Sueda Tuncal ile şimdi iletişime geçin.

HACCP sertifikasyonu için şirketinize özgü bir teklif hazırlamaktan memnuniyet duyarız.