IFS Food Versiyon 7 Temel Bilgilendirme Eğitimi

Eğitim Tarihi9 - 10 Ağustos, 2021
Eğitim Süresi2 Gün
Eğitim YeriOnline (Microsoft Teams)
Eğitim Fiyatı1.250 TL + KDV

IFS Food Ver.7 Temel Bilgilendirme Eğitiminin AmacıGıda Güvenliği Global Standardı

IFS Food Versiyon 7 standardı’nın 06 Ekim 2020 tarihinde yayınlanması üzerine standarttaki değişikliklerin aktarılması ve IFS Food Versiyon 7 gerekliliklerinin detaylı bilgilendirmesi amaçlanmaktadır.

IFS Food, gıda güvenliği ve proses ve ürünlerin kalitesine güçlü bir şekilde odaklanarak gıda üreticilerini değerlendiren dünya çapında kabul görmüş bir standarttır.

Gereklilikler,  yeni versiyon ile birlikte daha açıklayıcı bir yapıya sahiptir, ve yeni yapı standartla çalışmayı daha kolay hale getirmektedir.

Saha değerlendirmesine ağırlık verilmekle beraber daha az dökümantasyona odak mevcuttur.

IFS Food-Uluslararası Gıda Standardı, tüketicilerin gittikçe artan taleplerini karşılayabilmek ve özel markaların istenilen hususlarda üretilmesi ve tüketicilere sunulması için, tek tip kalite ve gıda güvenliği standardının geliştirilmesi gerekliliğini ortaya koymuştur.

Bu ihtiyaçları takiben, HDE (Alman Perakendeciler Birliği) ve FCD (Fransız Perakendeciler Birliği) ve ayrıca İtalyan Perakendeciler Birlikleri CONAD, COOP ve “Federdistribuzione” üye şirketleri, ticari markalar için kalite ve gıda güvenlik standardı olan IFS Food-Uluslararası Gıda Standardını geliştirdiler. Tarımsal üretimi takip eden ve gıdanın “işlendiği” tüm üretim aşamaları için bu standardın kullanılabilmesi mevcuttur.


IFS Food Ver.7 Revizyon Eğitiminin İçeriğiGıda Güvenliği Global Standardı

  • IFS- International Featured Standards ve Perakendeciler Birliklerinin Tanıtımı
  • IFS Food- Gıda Ürünlerinin Kalite ve Gıda Güvenliğini Denetleme Standardı Tarihçesi ve Revizyon Geçmişi
  • IFS Food Sertifikasyonunun Faydaları
  • IFS Food Standardını İşletmeler Neden Kurmalı ve Belgelendirilmeli?
  • IFS Food Standardına Göre Sertifikasyon İçin Ürün ve Teknoloji Kapsamları
  • Standartta yer alan KO (Knock Out) Maddelerin Tanımı
  • IFS Food Ver. 7 standardı ile IFS Food Ver. 6.1 standardı arasındaki farklar
  • IFS Food Ver.7 standardının temel özellikleri
  • IFS Food Ver.7 standardında yeni olan gereklilikler nelerdir?
  • Gıda Güvenliği kültürünün IFS Food standardındaki yeri
  • GLN Nedir? Gereklilikleri nelerdir?
  • IFS Food Ver.7 değerlendirmeleri için geçiş süreçleri
  • IFS Food Ver.7 Standart Maddeleri
  1. Yönetim ve Taahhüt
  2. Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetim Sistemi
  3. Kaynak Yönetimi
  4. Operasyonel Süreçler
  5. Ölçümler, Analizler, İyileştirmelere
  6. Gıda Savunma Planı
  • IFS Food skorlama sistemindeki değişiklikler
  • Habersiz denetim zorunluluğu nedir?

Katılımcılar:

 Yönetim sistemi çalışanları dahil orta ve üst düzey yöneticiler, gıda güvenliği sistemi içerisinde görev alan tüm çalışanlar ve  müşteri denetimleri geçiren tedarikçiler, IFS Food standardı sertifikasına sahip veya denetim geçirmeyi planlayan firmalar, denetçiler, danışmanlar

Eğitim teknikleri:

  • Anlatım
  • Örneklemeler
  • Görsel içerikler
  • Vaka Çalışmaları

Online Sertifikanıza buradan ulaşın!

Başvuru Formu

Yaklaşan Eğitimler