IFS Food Versiyon 7, dünya çapında perakendecilerin, üreticilerin, belgelendirme kuruluşlarının ve diğer uzmanların bilgi ve tecrübesiyle, küresel olarak tanınan ürün kalite ve güvenlik standartlarının yanı sıra geliştirme programları sunar. Her gün daha fazla perakendeci ve marka sahibi IFS sertifikasyonunu tercih ediyor. IFS sertifikası kuruluşun gıda ve ürün güvenliğinin, yasal gereklilikler ve müşteri gereksinimlerine uygun olmasını sağlamak için esnek süreçler oluşturduğunu gösterir.

Bütünlük sağlamak için IFS, kalite yöneticilerinin çalışmalarını destekleyecek araçlar ve rehber dökümanlar sağlar. IFS’in genel amacı, tüketicilerin satın aldıkları ürünlere güvenmelerini sağlayacak en iyi ürün kalite ve güvenlik süreci yönetim sistemleri için çabalamaktır.

IFS Food Versiyon 7 Temel Bilgilendirme Eğitiminin Amacı

IFS Food Versiyon 7 standardı’nın 06 Ekim 2020 tarihinde yayınlanması üzerine standarttaki değişikliklerin aktarılması ve IFS Food Versiyon 7 gerekliliklerinin detaylı bilgilendirmesi amaçlanmaktadır.

IFS Food, gıda güvenliği ve proses ve ürünlerin kalitesine güçlü bir şekilde odaklanarak gıda üreticilerini değerlendiren dünya çapında kabul görmüş bir standarttır.

Gereklilikler,  yeni versiyon ile birlikte daha açıklayıcı bir yapıya sahiptir, ve yeni yapı standartla çalışmayı daha kolay hale getirmektedir.

Saha değerlendirmesine ağırlık verilmekle beraber daha az dökümantasyona odak mevcuttur. IFS Food Uluslararası Gıda Standardı, tüketicilerin gittikçe artan taleplerini karşılayabilmek ve özel markaların istenilen hususlarda üretilmesi ve tüketicilere sunulması için, tek tip kalite ve gıda güvenliği standardının geliştirilmesi gerekliliğini ortaya koymuştur.

Bu ihtiyaçları takiben, HDE (Alman Perakendeciler Birliği) ve FCD (Fransız Perakendeciler Birliği) ve ayrıca İtalyan Perakendeciler Birlikleri CONAD, COOP ve “Federdistribuzione” üye şirketleri, ticari markalar için kalite ve gıda güvenlik standardı olan IFS Food Uluslararası Gıda Standardını geliştirdiler. Tarımsal üretimi takip eden ve gıdanın “işlendiği” tüm üretim aşamaları için bu standardın kullanılabilmesi mevcuttur.

  • IFS - International Featured Standards ve Perakendeciler Birliklerinin Tanıtımı
  • IFS Food - Gıda Ürünlerinin Kalite ve Gıda Güvenliğini Denetleme Standardı Tarihçesi ve Revizyon Geçmişi
  • IFS Food Sertifikasyonunun Faydaları
  • IFS Food Standardını İşletmeler Neden Kurmalı ve Belgelendirilmeli?
  • Standarda Göre Sertifikasyon İçin Ürün ve Teknoloji Kapsamları
  • Standartta yer alan KO (Knock Out) Maddelerin Tanımı
  • IFS Food Ver. 7 standardı ile IFS Food Ver. 6.1 standardı arasındaki farklar
  • Yeni versiyonun temel özellikleri
  • IFS Food Ver.7 standardında yeni olan gereklilikler nelerdir?
  • Gıda Güvenliği kültürünün IFS Food standardındaki yeri
  • GLN Nedir? Gereklilikleri nelerdir?
  • IFS Food Ver.7 değerlendirmeleri için geçiş süreçleri
  • IFS Food Ver.7 Standart Maddeleri
    1-Yönetim ve Taahhüt
    2-Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetim Sistemi
    3-Kaynak Yönetimi
    4-Operasyonel Süreçler
    5-Ölçümler, Analizler, İyileştirmelere
    6-Gıda Savunma Planı
  • IFS Food skorlama sistemindeki değişiklikler
  • Habersiz denetim zorunluluğu nedir?

​​​​​​

 
Daha fazla göster
Daha az göster

Eğitmen

Loading...
DQS Türkiye
Baş Denetçi
Eğitim içerikleri, aynı zamanda eğitim ve denetimleri gerçekleştiren Baş Denetçiler tarafından hazırlanırken, Blog içerikleri Baş Denetçiler ve DQS Mükemmeliyet Merkezlerinde uzun yıllar faaliyet göstermiş Uzman ve Araştırmacılar tarafından hazırlanmıştır.

IFS Food Uluslararası Gıda Standardı Bilgilendirme Eğitimi

Dil : Türkçe(Turkey)
Lokasyon Fiyat
Online/Yerinde
Firmaya özel teklifler
Online/Yerinde Firmaya özel teklifler Ön Kayıt